Cameron Diaz fortæller om hendes oplevelse med TM: “Det var det letteste, jeg nogensinde har lært”

Er TM virkelig let at udøve?

Ja, det er let, behageligt og kræver ingen ændring af livsstil. Transcendental Meditation er en enkel, uanstrengt teknik, der oplader sind og krop.

Hvad hvis jeg ikke er god til at kontrollere mit sind?
Det er ikke noget problem. Til forskel fra andre former for meditation kræver udøvelsen af Transcendental Meditation ingen koncentration, ingen kontrol af sindet, ingen kontemplation, ingen kontrol af tanker. Enhver kan gøre det, selv børn med ADHD og soldater med PTSD.
 
Hvad hvis jeg ikke har tid til at meditere?

Når du én gang er begyndt at udøve TM, vil de gavnlige virkninger i dit liv være så store, at du afsætter tiden til at meditere regelmæssigt, lige så naturligt som at børste tænder. De fleste oplever at de faktisk får mere tid.

Hvad hvis jeg oplever det at sidde med korslagte ben som ubehageligt?
TM er fravær af anstrengelse – man sidder i den stilling, der er mest behagelig. For de fleste mennesker vil det sige, at man sidder på sofaen normalt, som når man taler med venner eller ser TV.

Sammenligning af meditations teknikker
og deres indvirkning på hjernen

Mange meditationsteknikker er tilgængelige i dag. I modsætning til almindelig tro er der tydelige forskelle mellem teknikker, såsom hvormeget man anstrenger sig, deres indvirkning på hjernen, og hvorvidt de resulterer i verificerbare gavnlige virkninger.

En undersøgelse offentliggjort i tidsskriftet Consciousness and Cognition identificerede følgende tre meditationskategorier, baseret på målte hjernebølgeforskelle:

  • Koncentration eller fokus: Zen, Vipassana osv.
  • Åben monitorering: Mindfulness, Kriya Yoga mv.
  • Selvoverskridende: Transcendental Meditation

Hvorfor synes folk, der har prøvet andre teknikker, at TM er helt anderledes?

FULDSTÆNDIG UANSTRENGT

Alle kan gøre det – også selvom du “ikke kan meditere”

  • Ingen forsøg på at “tømme sindet”
  • Ingen mindfulness (overvågning af tanker)
  • Ingen koncentration
  • Ingen kontrol over sindet

BASERET PÅ EVIDENS

Hundredvis af publicerede forskningsundersøgelser om TM-teknikken har dokumenteret dens effektivitet på stress og angst, hjernefunktion, kardiovaskulær sundhed og meget mere.


PERSONLIG INSTRUKTION

TM-teknikken er ikke “one size fits all.” Det undervises en-til-en og er omhyggeligt tilpasset til dig. Kun certificerede TM-lærere kan instruere dig i den autentiske TM-teknik, og du får grundig opfølgning.

THE HUFFINGTON POST:

”Forskning i meditation har også vist en lang række psykologiske fordele. For eksempel konkluderede en gennemgang fra 2012 af 163 undersøgelser, der blev offentliggjort af American Psychological Association, at Transcendental Meditation havde stærk effekt med hensyn til at reducere angst, negative følelser og neuroser, samtidig med at det hjalp med indlæring, hukommelse og selvrealisering.”

Vil du vide mere om TM eller lære at meditere hos Eva?